Περι του blog.   Leave a comment

Αυτός ο χώρος δημιουργήθηκε ώς χώρος έκφρασης απόψεων. Κατα κύριο λόγο, δικών μου.

Ομολογία «πίστεως» :
Πιστεύω ειλικρινά ότι οι οποιασδήποτε μορφής δεισειδεμονίες είναι εμπόδιο για την εξέλιξη του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου.
Έχουμε μάθει οτι είμαστε «διαφορετικοί» απο τους άλλους, επειδή ανατραφήκαμε με θρησκευτικά πιστεύω. Αν τα εξαιρέσουμε, τότε πέρα απο την διαφορετική τοποθεσία που γεννήθηκε ο κάθε ένας μας (και κατ επέκταση την διαφορετική κουλτούρα στην οποία μεγάλωσε) είμαστε όλοι ίδιοι-και ίσοι.
Οι θρησκευτικού τύπου δικαιολογίες, είναι ο κυριότερος λόγος αντιπαλότητας και ανταγωνισμού στην ιστορία των εθνών. Υπάρχουν και άλλοι, φυσικά, αλλά ως πρώτη δικαιολογία στο μυαλό, που κάνει την απώλεια ανθρώπων πιο εύπεπτη είναι η διαφορετικότητα, η οποία με τη σειρά της έχει εντυπωθεί απο τη θρησκευτική συνείδηση που έχει εισαχθεί στον κάθε ένα μας απο παιδική ηλικία.

Το blog αυτό δημιουργήθηκε εξαιτίας της ανάγκης έκφρασης εναντίων αυτού του παραλογισμού. Είναι προφανές ότι έχω ήδη λάβει θέση: δεν πιστεύω σε κάποιο υπερφυσικό όν η φαινόμενο. Στην πορεία θα αναλύσω τους λόγους που ώθησαν εμένα στις θέσεις μου.

Θέλω να δηλώσω εξ αρχής ότι δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό σύνολο. Απεχθάνομαι την ιδέα εξ ολοκληρου, γιατί ο θεσμός έχει εκφυλιστεί: τα κυρίαρχα πολιτικά σχήματα έχουν ως σκοπό την άσκηση επιρροής, επαναλαμβάνοντας συνεχώς αυτά που θέλει να ακούσει η αγορά στην οποία απευθύνονται [πρώτη και καλύτερη πχ η αριστερά για τους «αντιδραστικούς». η δεξια για τους «συντηρητικούς» (πατρίς-θρησκεία-οικογένεια κλπ)], και όχι αυτά που θα ωφελούσαν ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ το κοινωνικό σύνολο υπο τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Συνεχίζεται…

(Το blog έχει μόνο μερικές ώρες λειτουργίας. οποιεσδήποτε προτάσεις για διαμόρφωση είναι ευπρόσδεκτες. Αναμένεται να αλλάξει ριζικά όσο περνάει ο χρόνος..)

Posted Τρίτη, 31 Αύγουστος, 2010 by apeleytheros in Εισαγωγή

Tagged with

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url,  tracking
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: