Ανατινάζοντας τον πλανήτη..   1 comment


Παρακολουθούμε το ιστορικό των πυρηνικών δοκιμών την περίοδο 1945-1998 , από τις διάφορες χώρες του πλανήτη.Ξεκινάμε με την πρώτη πυρηνική δοκιμή των ΗΠΑ, τις εκρήξεις σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι που άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και αποτελούν τον πιο μελανό κληροδότημα της επιστήμης στην ανθρωπότητα. Έχουν καταγραφεί 2053 πυρηνικές δοκιμές, μία κάθε 9.3 μέρες περίπου, από την εποχή του Β παγκοσμίου πολέμου.

Σήμερα, γίνεται μια προσπάθεια πυρηνικού αφοπλισμού, όμως  ο εφιάλτης είναι πιο ζωντανός απο ποτέ καθώς πυρηνικά όπλα προσπαθούν να αποκτήσουν κάθε λογής θρησκευτικά υποκινούμενες εξτρεμιστικές οργανώσεις η απολυταρχικά καθεστώτα. Ταυτόχρονα η «απειλή» της πυρηνικής καταστροφής χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για τον τελευταίο πόλεμο μεγάλης κλίμακας στη γειτονιά μας, που με τη σειρά του οδήγησε σε πολλές χιλιάδες θύματα.

Η Ιστορία συνεχίζεται, στο βίντεο ΔΕΝ καταγράφονται οι 2 πυρηνικές δοκιμές από τη Βόριο Κορέα τον Οκτώβριο 2006 και τον Μάιο 2009.

Αξίζει να διαβάσει κανείς για την ισχύ και την μόλυνση που προκάλεσαν κάποιες από αυτές τις εκρήξεις. Η δοκιμή Sedan για παράδειγμα, έκανε έναν κρατήρα 100 μέτρων βάθους και ~390 μέτρων διαμέτρου (4 γήπεδα ποδοσφαίρου), σηκώνοντας ραδιενεργά σύννεφα σκόνης σε ύψος 3 και 5 χιλιομέτρων. Η μόλυνση έφτασε σε κεντρικές περιοχές των ΗΠΑ και μαζί με μια άλλη έκρηξη που ακολούθησε 8 μέρες αργότερα υπολογίζονται ότι μόλυναν περισσότερο κόσμο από οποιαδήποτε έκρηξη (περίπου το 7% του αμερικανικού πληθυσμού του 1962, ή 13 εκατομμύρια άτομα).

1945-1998″ by Isao Hashimoto (Japan, © 2003)

Το βίντεο πρώτο δημοσιεύθηκε εδώ:
http://www.ctbto.org/specials/1945-1998-by-isao-hashimoto/

One response to “Ανατινάζοντας τον πλανήτη..

Subscribe to comments with RSS.

  1. Η αυτοκαταστροφική μας μανία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.

    Το τραγικό της υπόθεσης σχετικά με την έκρηξη Sedan είναι ότι ήταν δοκιμές για την χρήση των πυρηνικών για όχι πολεμικούς σκοπούς, πχ για ορυχεία, δρόμους και άλλες εφαρμογές.

    …Μάλλον έβαλαν μερικά κιλά «εκρηκτικού» παραπάνω.

    Επίσης τραγικό είναι ότι είχαν από το 1953 προηγηθεί ξανά μολύνσεις τέτοιας κλίμακας (7% του αμερικανικού πληθυσμού, 11 εκατομμύρια το 1953 και 13 εκατομμύρια τον Ιούλιο 1962 μολυσμένοι από την έκρηξη) Παρόλα αυτά αυτό δεν επηρέασε την χρήση της συγκεκριμένης περιοχής για εκρήξεις ξανά και ξανά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url,  tracking
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: