Εικαστικές Ανησυχίες: Η επιστήμη κ η θρησκεία (2)   3 Σχόλια

Η επιστήμη σε εκτοξεύει στο φεγγάρι. Η θρησκεία σε εκτοξεύει σε κτήρια.

Η επιστήμη σε εκτοξεύει στο φεγγάρι. Η θρησκεία σε εκτοξεύει σε κτήρια.

Περιγραφή εικαστικού για τυφλούς και μηχανές αναζήτησης:

Η εικόνα χωρίζεται κάθετα σε 2 μέρη:

Στο αριστερό μέρος υπάρχει μια (αυθεντική) φωτογραφία από την εκτόξευση του πυραύλου Saturn 5 (καπνός κ φλόγες) της αποστολής Απόλλων 11 (Ιούλιος 1969), με την οποία έγινε η πρώτη προσσελήνωση.  Κάτω υπάρχει η λεζάντα «η επιστήμη σε εκτοξεύει στο φεγγάρι»

Στο δεξί μέρος υπάρχει φωτογραφία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, με τους δίδυμους πύργους  (του World Trade Center, Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου), ο ένας φλέγεται, ενώ ένα αεροπλάνο απέχει μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου απο το δεύτερο πύργο. Κάτω έχει λεζάντα: «η θρησκεία σε εκτοξεύει σε κτήρια»

Στην μέση με ψιλά γράμματα, αναφέρει: «η αναδημοσίευση ενθαρρύνεται copyright https://apeleytheros.wordpress.com»

Τέλος περιγραφής

Η εικόνα αφορά το σχετικό σκίτσο που έκανα  αλλά είναι με αυθεντικές φωτογραφίες, για ιστορικούς λόγους. Για περιγραφή ανατρέξτε εκεί.

κλίκ για να τη δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Η εικόνα της εκτόξευσης είναι από το φωτογραφικό αρχείο της NASA (αποστολή Apollon 11, ημερομηνία 24, Ιουλίου 1967). Μπορείτε να βρείτε το αρχείο με πολλές φωτογραφίες εδώ.

3 responses to “Εικαστικές Ανησυχίες: Η επιστήμη κ η θρησκεία (2)

Subscribe to comments with RSS.

  1. Κοιτώντας την εικόνα σκέφτομαι για μια σειρά εικόνων για την αντιπαράθεση των επιτευγμάτων της θρησκείας και της επιστήμης σε σατυρικό (για τη θρησκεία φυσικά…) ύφος. Έχω μερικά υπόψιν μου, και ψάχνω ιδέες. Αν έχετε κάποια πείτε την και θα προσπαθήσω να την υλοποιήσω.

  2. Σχετικά με τη δεύτερη εικόνα, δεν μπορούμε να είμαστε καν σίγουροι ότι έγινε έτσι όπως μας το λένε, δηλαδή ότι κάτι «τρελοί» «ξαφνικά» μίσησαν την Αμερική και την «ελευθερία» και σκότωσαν μερικές χιλιάδες αθώους ανθρώπους. Η χειρότερη θρησκεία είναι τελικά αυτή του χρήματος, του πετρελαίου και της εξουσίας.

  3. Καλώς ήρθες!
    Με την ίδια λογική δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Πάντως αν κάποιος ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό πρέπει να έχει και τα ανάλογα στοιχεία για αυτό. Ξέρεις, αυτό που λένε εξωφρενικοί ισχυρισμοί απαιτούν εξωφρενικά στοιχεία.
    Δεν είναι κάποιοι τρελοί που ξαφνικά μίσησαν την Αμερική. Η Αμερική έχει μακροχρόνιο ιστορικό επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή, Αφγανιστάν, Ιράκ, Πακιστάν (εννοώ πριν τους πρόσφατους πολέμους) ανεβάζοντας και κατεβάζοντας κυβερνήσεις. Στο Ιράκ είχε ήδη μια εισβολή πιο παλιά. Και επίσης μία στρατιωτική εισβολή στο Αφγανιστάν (δεκαετία 80 & 90) Ειδικά το Αφγανιστάν ήταν το μέρος που δόθηκε η ψυχροπολεμική μάχη μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Τεσπα είναι μεγάλη συζήτηση αυτό το ζήτημα. Αυτό που ήθελα να πώ παραπάνω είναι ότι ..χρειάζεται πίστη για να πας να ανατιναχθείς μέσα σε ένα αεροπλάνο.

    Θα σε παρακαλούσα επίσης να χρησιμοποιείς ένα κανονικό email, για να ξέρω ότι μιλώ με την υπαρκτή διαδικτυακή ταυτότητα ενός ανθρώπου. Μου φαίνεται ψεύτικο αυτό που έβαλες, & με συγχωρείς αν δεν είναι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url,  tracking
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: