Χριστιανοταλιμπάν: Απειλές κατά ζωής συντελεστών θεάτρικης παράστασης   2 Σχόλια

No Body Else

Μετά απο τις απειλές κατά της ζωής, και για «καταστροφή του χώρου του θεάτρου» αναβάλλονται οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «No Body Else» όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Κακογιάννη.

Το θεατρικό έργο «No Body Else» σκηνοθετεί η Κίρκη Καραλή, κόρη της Σεμίνας Διγενή, και θα ανέβαινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Οι συντελεστές της παράστασης δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους με ηλεκτρονικά μηνύματα, τηλεφωνήματα και μέσω blogs του διαδικτύου ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» άγνωστοι απείλησαν πως αν ανέβει η παράσταση θα καταστρέψουν τον χώρο του θεάτρου.

Η παράσταση «No Body Else» με θέμα της το σώμα και τη μνήμη που φέρει αυτό είχε σημανθεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους και πολλοί έγραψαν σε blogs ότι το θέμα του έργου προσβάλει σύμβολα και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Ενώ σε ανακοίνωση του οι εκπρόσωποι του ιδρύματος λένε πως οι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και εκφράζουν τη θλίψη τους αλλά και την αντίθεσή τους σε κάθε δια λόγου ή πράξης απειλή, κατά δημιουργών της Τέχνης και κατ `επέκταση της παρεμπόδισης της ελευθερίας της έκφρασης.

Ακολουθεί  η ανακοίνωση του Ιδρύματος (η υπογράμμιση δική μου)

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις αναβάλλονται

Έπειτα από τις σοβαρές απειλές «κατά ζωής» που διατυπώθηκαν με στόχο τους συντελεστές της παράστασης, “No Body Else”,  οι προγραμματισμένες, για τις επόμενες ημέρες, παραστάσεις του θεατρικού έργου αναβάλλονται.

Οι απειλές διατυπώθηκαν είτε με ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, είτε μέσω blogs του διαδικτύου.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι πληροφορίες και τα σχόλια που διατυπώθηκαν σε ορισμένες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και sites του διαδικτύου  αναφορικά με το περιεχόμενο της παράστασης και τα κείμενα, δεν ανταποκρίνονται επ` ουδενί στην πραγματικότητα και αποτελούν προϊόν διαστρέβλωσης.

Οι συντελεστές της παράστασης, υπό αυτές τις συνθήκες, αδυνατούν να παρουσιάσουν την παράστασή τους κατά τρόπο επαρκή.

Οι συντελεστές της παράστασης  και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την αναβολή των παραστάσεων του συγκεκριμένου έργου, επιθυμούν να διατυπώσουν κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους σε κάθε δια λόγου ή πράξης απειλή κατά δημιουργών της Τέχνης και κατ `επέκταση της παρεμπόδισης της ελευθερίας της έκφρασης. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η συντεταγμένη Πολιτεία αλλά και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες της χώρας, θα αντιδράσουν σε φαινόμενα σαφώς αντιδημοκρατικά.

Οι συντελεστές

 

Πηγές

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: No Body Else, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή

Cosmo.gr: Απειλές για την «βλάσφημη» παράσταση

Cosmo.gr: Σάλος από «θεατρικές περιπτύξεις» Ιησού-Μαγδαληνής

Espresso: Απειλές κατά ηθοποιών θεατρικής παράστασης (τίτλος δικός μου)

2 responses to “Χριστιανοταλιμπάν: Απειλές κατά ζωής συντελεστών θεάτρικης παράστασης

Subscribe to comments with RSS.

  1. Πραγματικά είναι κρίμα, λίγοι αγράμματοι και αμόρφωτοι άνθρωποι να κρατάνε σε ομηρία όλους τους υπόλοιπους. Τι να πεί κανείς.

    Εύχομαι η παράσταση να γίνει τελικά. Και εύχομαι επιτέλους αυτοί οι χριστιανοταλιμπάν να σταματήσουν να θέλουν να επέμβουν και να καταστρέφουν τις ζωές των υπολοίπων.

  2. Παράθεμα: η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται… | Απελευθέρωση απο τα δεσμά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url,  tracking
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: