Χριστιανός η Χριστιανοταλιμπάν;   3 Σχόλια

 

Εικόνα απο καμένο βιβλιοπωλείο.

Εικόνα από καμένο βιβλιοπωλείο.

Χρησιμοποιώ τον «όρο» Χριστιανοταλιμπάν σε διάφορες δημοσιεύσεις και είναι προφανής η απέχθεια μου προς αυτόν τον τύπο ανθρώπων. Προφανώς η «πίστη» και η αντιμετώπιση της από τους διάφορους ανθρώπους εμφανίζεται σε πολλές διαβαθμίσεις. Δεν αντιμετωπίζω καταρχήν με κακή διάθεση οποιονδήποτε πιστεύει σε κάποια θρησκεία. Με μια σχετική καχυποψία μέχρι να εκδηλώσει τις θέσεις του σίγουρα, είμαι ειλικρινής, αλλά όχι με κακή διάθεση. Όμως μετά την εκδήλωση των θέσεων/προθέσεων του άλλου, μπορώ να τον ταξινομήσω ως θρήσκο η ως ταλιμπάν (Χριστιανό η Χριστιανοταλιμπάν). Ο διαχωρισμός φυσικά έχει να κάνει με τον φανατισμό. Ανάλογους διαχωρισμούς κάνω (και υποθέτω και αρκετοί άλλοι) και σε πολιτικές πεποιθήσεις και κάθε είδους πεποιθήσεις.  Ο Χριστιανός πιστεύει κατ’ αρχήν ότι πιστεύει (γιατί πολλοί χριστιανοί διαφωνούν μεταξύ τους ανάλογα με το τι πιστεύουν) αλλά δεν επιτρέπει σε αυτά που πιστεύει να τον τυφλώνουν.

Η διάθεση για επιβολή της πίστης η των προσωπικών πιστεύω με κάθε μέσο, στους άλλους είναι ενδεικτικό φανατισμού (για παράδειγμα οι τύποι που τραμπουκίζουν όσους δεν συμφωνούν με τα πιστεύω τους)(η για παράδειγμα οι τύποι που πήραν τηλέφωνο στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και απείλησαν τους ηθοποιούς και το θέατρο με βανδαλισμούς). Αν κάποιος δεν κατανοεί ότι προέχουν οι ανθρώπινες ελευθερίες, και ακολουθούν από μακριά οι προσωπικές απόψεις του κάθε ενός για το πώς δουλεύει ο κόσμος, είναι απλά επικίνδυνος για την κοινωνία.

Η απόρριψη (και όχι αντίκρουση) επιχειρημάτων με στερεότυπο «αντίλογο» (ξύλινο λόγο) είναι ενδεικτικό φανατισμού. Όπως για παράδειγμα η απόρριψη των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν στο όνομα του χριστιανισμού κατά τον μεσαίωνα (ιερά εξέταση) η τις σταυροφορίες, ψάχνοντας κερασάκια στο βουνό με τις ασυναρτησίες (άλλο θα έλεγα αλλά …) που λένε ο θεός είναι αγάπη κλπ (και πιο δίπλα λέει εκτός αν μπλα μπλα)

Η δαιμονοποίηση των αντίθετων απόψεων είναι ενδεικτικό φανατισμού. Αυτό είναι πρακτική ενταγμένη στο σύστημα διδασκαλίας του χριστιανισμού, όπου βαφτίζει όργανα του κακού/διαβόλου/πονηρού όποιον φέρει αντίθετη άποψη, και υιοθετείται δυστυχώς από πολλούς ιερωμένους.

Η φίμωση με κάθε μέσο της αντίπαλης φωνής είναι ενδεικτικό φανατισμού (καθώς και ανασφάλειας για τα ίδια τα πιστεύω του φανατικού). Εδώ υπάγεται και η αξίωση για σεβασμό (η αλλιώς ,η αξίωση να μην υπάρχει αντίλογος)

Φανατικοί προφανώς υπάρχουν σε κάθε ομάδα ανθρώπων. Εδώ είναι ένα ιστολόγιο αθεϊστικού προσανατολισμού, έτσι, αναφέρομαι στους φανατικούς της επικρατούσας θρησκείας στην Ελλάδα.  Προφανώς τα ίδια ισχύουν και για το Ισλάμ η για οποιαδήποτε άλλη θρησκεία, και τους φανατικούς της. Το post αυτό γίνεται για να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.

Αυτό είναι και το νόημα των δημοσιεύσεων:

Δεν είναι ο θεός το το πρόβλημα, το φαν κλαμπ του είναι που δεν αντέχεται με τίποτα! (1)

Δεν είναι ο θεός το το πρόβλημα, το φαν κλαμπ του είναι που δεν αντέχεται με τίποτα! (2)

 

Καλή συνέχεια.

 

η εικόνα του καμένου βιβλιοπωλείου είναι από το βιβλιοπωλείο Πελασγός που κάηκε το 2004 από φανατικούς.

 

3 responses to “Χριστιανός η Χριστιανοταλιμπάν;

Subscribe to comments with RSS.

  1. Παράθεμα: Δεν είναι ο θεός το πρόβλημα… (1) « Απελευθέρωση απο τα δεσμά.

  2. Παράθεμα: Δεν είναι ο θεός το πρόβλημα… (2) « Απελευθέρωση απο τα δεσμά.

  3. Το Παρακάτω Βίντεο είναι από τον Ψωμιάδη, Βουλευτή και υπερνομάρχη ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος επειδή μείωσε πρόστιμο επιχείρησης από 80.000 σε 5.000. (να δούμε πόσα έβαλε στην τσέπη…)

    Ο Ψωμιάδης λοιπόν, ηγείται παραθρησκευτικών οργανώσεων που έχουν μαζευτεί έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (θεσσαλονίκη) και καίνε βιβλία του Ανδρουλάκη

    πηγή του βίντεο, εδώ
    http://www.lifo.gr/blogs/bitsandpieces/24324

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url,  tracking
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: