Κανιβαλισμός.   11 Σχόλια

Κανιβαλισμός - Θέλω τον Θεό μου μισοψημένο/ψημένο. - Με ένα καλό κόκκινο κρασί Θεία Ευχαριστία, ή Θεία Κοινωνία, ή Αγία Κοινωνία, ή Θεία Μετάληψη, ή Δείπνο του Κυρίου

Η Θεία Ευχαριστία, ή Θεία Κοινωνία, ή Αγία Κοινωνία, ή Θεία Μετάληψη, ή Δείπνο του Κυρίου είναι άρτος και οίνος μετουσιωμένα σε σώμα και αίμα χριστού, σύμφωνα με το ορθόδοξο χριστιανικό ανθρωποφαγικό τελετουργικό. ΌΧΙ, δεν συμβολίζουν το σώμα και το αίμα του χριστού, ΕΙΝΑΙ το σώμα και το αίμα του χριστού (κατά την εκκλησία) και όποιος δεν το αποδέχεται είναι πιθανότατα αιρετικός, και μάλλον θα έπρεπε να περάσει από ιερά εξέταση για να μάθει να αμφισβητεί τη σοφία των αυτόκλητων εκπροσώπων του θεού επί γης. Το τελετουργικό προέρχεται από το μυστικό δείπνο, αλλά την τελευταία φορά που είδα εσταυρωμένο σε σταυρό, δεν θυμάμαι να του έλειπε κανένα παΐδι. Θα το προτείνω στον ιερέα της ενορίας μου και θα σας πω πως του φάνηκε η πρόταση μου. Εν πάση περιπτώσει, δεν είμαι και επιστήμων της θεολογίας για να καταλάβω την βαθειά σοφία που οδήγησε σε αυτή τη συσχέτιση απλά έχω εικαστικές ανησυχίες, επομένως και το αφιερώνω.

Από το skepdic.gr

Η Μετουσίωση είναι η υποτιθέμενη διαδικασία όπου ο άρτος και ο οίνος που προσφέρεται κατά την Θεία Ευχαριστία, μετατρέπεται σε σώμα και αίμα του Χριστού αλλά διατηρούν την μορφή του άρτου και του οίνου.Αυτό που φαίνεται,μυρίζει,έχει την γεύση του άρτου και του οίνου, είναι μια εντελώς διαφορετική ουσία.Το πως συμβαίνει αυτό, είναι μυστήριο και υπερβαίνει την λογική.Το πως θα μπορούσε να συμβεί, απαιτεί ένα θαύμα.

Η Μετουσίωση είναι γνωστή και σαν το δόγμα της πραγματικής παρουσίας.

 

 

 

Βάλτε το σε blog:

<a href=”https://apeleytheros.wordpress.com/2011/03/23/kanibalismos/”><b>Κανιβαλισμός</b>
<img src=”https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/03/kanibalismos_m.jpg”></a>

 

Βάλτε το σε φόρουμ:

[b][url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/03/23/kanibalismos/]Κανιβαλισμός[/url][/b]
[url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/03/23/kanibalismos/][img]https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/03/kanibalismos_m.jpg[/img][/url]

 

 

Η αντιγραφή είναι ελεύθερη. © Apeleytheros, 2011

11 responses to “Κανιβαλισμός.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Καλησπέρα Φίλε Αντώνη, το θέμα σου σήμερα είναι πολύ επίκαιρο, μιας και έχουμε σαρακοστή (την τηρώ με ευλάβεια).
  Η γνώμη μου είναι(όχι πως είναι η καλύτερη)την (Θεία κοινωνία)την μεταφράζει ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ μεταφορικά στο ποίμνιο του…..
  Τα λόγια του (Λάβετε, φάγετε τούτο εστί το σώμα μου το υπέρ υμών κλώμενον, τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν)και όταν πήρε το ποτήρι με το κρασί είπε πάλι (Τούτο εστί το αίμα μου, το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεση αμαρτιών)
  Σημαίνει πως το Σώμα και το Αίμα του Χριστού που κοινωνούμε είναι η τροφή που καθαρίζει τους ακάθαρτους λογισμούς και αλλοιώνει αγαθώς τα φρονήματα προς ευσέβεια.
  Η θεία Ευχαριστία έχει δύο όψεις. Είναι μυστήριο και θυσία. Μυστήριο, γιατί ο άρτος και ο οίνος με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα του Κυρίου. Θυσία, γιατί επαναλαμβάνεται αναίμακτα η σταυρική θυσία του Γολγοθά.
  Ο πιστός που ζει στην Εκκλησία με την συνεχή Θεία είναι Θεοφόρος και Χριστοφόρος, όμαιμος και συν-Αίμος του Χριστού, κι αυτό μέσα στον χρόνο φέρει τον καρπό του, την κάθαρση του νου και της καρδιάς.
  ΜΑΚΗΣ.

 2. Μάκη, σε έχει απασχολήσει ποτέ το πώς το Μυστικό Δείπνο κατέληξε σε «Σώμα και Αίμα Χριστού»; Εννοώ, μέσα στην αγία γραφή δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά (ότι πρέπει οι πιστοί να τρώνε σώμα και αίμα κυρίου) αλλά μάλλον σε αρχαίο-παγανιστικές τελετές παραπέμπει.

 3. Γειά σου Φίλε Αντώνη,με έχουν προβληματίσει πολλά για την θρησκεία μου και οι απόψεις που άκουσα-διάβασα και πάλι δεν με έχουν καλύψει ,μακάρι να ήμουν παρευρισκόμενος στον Μυστικό Δείπνο…..Τα λόγια του ΙΗΣΟΥ τα αναφέρει η Καινή Διαθήκη……δεν παύω όμως να πιστεύω τον ΚΥΡΙΟ ΜΟΥ, έχω την ανάγκη να πιστεύω κάπου, βρίσκω εσωτερική Δύναμη μέσω ΑΥΤΟΥ…
  Να περάσεις ένα όμορφο 3-ήμερο με Φίλους-οικογένεια,με το ταιρι σου….Στο επανιδειν.
  Καληνύχτα.

 4. Η καινή διαθήκη όπως έχεις παραδεχθεί και εσύ είναι γραμμένη πολλά χρόνια μετά και παίζει να μην τα θυμούνταν και πολύ καλά έτσι; Αυτό πως και δεν σε απασχολεί; Εννοώ, στις μέρες μας, με τα βίντεο και την άμεση 100% καταγραφή, γίνεται ένα συμβάν και σε 5 χρόνια έχουν κυκλοφορήσει του κόσμου οι φήμες και οι ιστορίες συνωμοσίας. Δεν σε προβληματίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά στην εποχή εκείνη που ήταν συνηθισμένο να κυκλοφορούν διάφοροι θαυματοποιοί; (κάποιες πηγές αναφέρουν άλλους 4 που δραστηριοποιούνταν εκείνη την εποχή μαζί με τον Ιησού. Μάλιστα και η ίδια η Κ.Δ αναφέρει «πολύ περιγραφικά» την μονομαχία ενός μαθητή του Ιησού με έναν αντίζηλο του, ο οποίος σύμφωνα με την Αγία γραφή πετούσε.. (σαν τον copperfield ένα πράγμα). Πες ο Ιησούς ήταν γιος θεού. οι άλλοι τίνος γιοί ήτανε;
  Εμένα αυτό με προβλημάτισε κάποτε, μέχρι που διαπίστωσα ότι όλα λύνονται αν δεχθείς απλά οτι η Αγ. Γραφή είναι ένα σύγγραμα πολύ αμφιβόλου ιστορικής αξίας (άλλωστε έχει δεκάδες αντιφάσεις, έτσι κ αλλιώς).

 5. Εχουν γραφτεί πολλά βιβλία για Προφήτες και πολλούς άλλους……και γι αυτό σου έγραψα στο πιο πάνω σχόλιο μου μακάρι να ήμουν παρευρισκόμενος εκεινη την εποχή……
  Τώρα μόνο εικασίες και αντιφάσεις μπορούμε να γράψουμε…..
  Πάντως σε πολλά που γράφεις την αποψή σου, έχεις δικαιο!!

 6. @MAKIS
  Εμένα μ’ αρέσει πολύ η εποχή που ζω πάντως 🙂
  Έχεις δίκαιο για τις εικασίες. το ρώτημα είναι, μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτές για να παίρνουμε αποφάσεις; Η αγία γραφή έχει κάνει σε πολλά πράγματα λάθος.

 7. Παράθεμα: Τελετουργικός κανιβαλισμός; Ελάτε σε εμάς! « Απελευθέρωση απο τα δεσμά.

 8. Δεν συμφωνώ με την άποψή σου, apeleytheros! Σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έγινε τότε, αλλά ο Χριστιανισμός μέχρι και σήμερα είναι μία θρησκεία βασισμένη στην αγάπη. Τόσοι χιλιάδες άνθρωποι πριν από εμάς έδωσαν και τη ζωή τους για την πίστη τους… Έγιναν τόσα θαύματα και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να γίνονται.. Επιπλέον, σίγουρα υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι παρουσίαζαν «υπερφυσικές δυνάμεις», αλλά πουθενά δεν είναι γραμμένο ότι «κέρδιζαν» σε μια «μονομαχία» τους πιστούς της θρησκείας μας. Την δύναμή τους όλοι αυτοί την έπαιρναν από το σατανά, ενώ η δύναμη των Χριστιανών προέρχεται από το Άγιο Πνεύμα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις Θεό και σατανά. Ο δεύτερος είναι πολύ πιο αδύναμος από το Θεό, διότι είναι δημιούργημά του. Όσο για τα αναπάντητα ερωτήματα που πιθανόν να βασανίζουν το μυαλό σου και σπέρνουν αμφιβολίες, θα μπορούσες να διαβάσεις Γεροντικά ή Βίους Αγίων και Γερόντων. Θα σου πρότεινα το Βίο του Γέροντος Παϊσίου. Ολόκληρη η ζωή του μαρτυρά την αλήθεια για την ύπαρξη του Θεού. Αν βέβαια και πάλι δεν πιστείς εύχομαι ολόψυχα να σε αξιώσει ο Θεός να τον ζήσεις έστω για λίγο!!

  • καλώς ήρθες.
   Ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία βασισμένη στο αίσθημα ενοχής που δημιουργεί στους πιστούς του. Για «θαύματα» όλα είναι ιστορίες για αγρίους από 3-4ο χέρι, και ΠΟΤΕ δεν περιέχονται πραγματικές πληροφορίες ταυτοποίησης: κάποιος κάπου κάποτε, σε μια χώρα, σε ένα νοσοκομείο, κλπ.

   Για τον Παΐσιο παραπέμπω εδώ:
   https://www.facebook.com/GeronPaisiosKlasikesEikonographemenesIstories

   ορισμένα …επιλεγμένα:

   ________________________________________
   ________________________________________
   ________________________________________

   ________________________________________
   ________________________________________
   ________________________________________

   καλή συνέχεια

 9. Ρε γύφτοι δεν σέβεστε την αγιότητα…ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ!!! Το μυαλό σας στο σεξ…τι πράγματα είναι αυτά με τον γέροντα Παΐσιο;;;

  • Αγαπητέ Κωνσταντίνε καλώς ήρθες, και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Οι εικόνες που βλέπεις είναι εικονογραφημένα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) «π Παΐσιος ο Ασυρματιστής του Θεού».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url, tracking
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: