Αγία Γραφή, βιβλίο διαχρονικό   4 Σχόλια

Αγία Γραφή, βιβλίο διαχρονικό. Ακούω συχνά ότι η Αγία Γραφή είναι βιβλίο διαχρονικό. Διαφωνώ! Φυσικά και θέλει εκσυγχρονισμό. Οι αποζημιώσεις για τη γυναίκα-σκλάβα (βλ. Δευτερονόμιο) χρειάζεται να μετατραπούν σε ευρώ. Για τον λιθοβολισμό θα πρέπει να περιμένουμε καμιά 1000ρα χρόνια ακόμα...

 

Ακούω συχνά ότι η Αγία Γραφή είναι βιβλίο διαχρονικό.

Διαφωνώ! Φυσικά και θέλει εκσυγχρονισμό. Οι αποζημιώσεις για τη γυναίκα-σκλάβα (βλ. Δευτερονόμιο) χρειάζεται να μετατραπούν σε ευρώ.

Για τον λιθοβολισμό θα πρέπει να περιμένουμε καμιά 1000ρα χρόνια ακόμα…

 

 

 

Βάλτε το σε blog:

<a href="https://apeleytheros.wordpress.com/2011/03/28/agia-grafi-biblio-diaxroniko/">
<b>Αγία Γραφή, Βιβλίο διαχρονικό</b> <img src="https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/03/agiagrafi-atakes_times_se_eyrw_m.png"></a>

 

Βάλτε το σε φόρουμ:

[b][url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/03/28/agia-grafi-biblio-diaxroniko/]Αγία Γραφή, Βιβλίο διαχρονικό[/url][/b]
[url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/03/28/agia-grafi-biblio-diaxroniko/][img]https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/03/agiagrafi-atakes_times_se_eyrw_m.png[/img][/url]

 

 

Η αντιγραφή είναι ελεύθερη. © Apeleytheros, 2011

4 responses to “Αγία Γραφή, βιβλίο διαχρονικό

Subscribe to comments with RSS.

 1. Καλησπέρα Φίλε Αντώνη,πολύ ωραιο θέμα έβαλες σήμερα,θα πω την άποψη μου,χωρίς να μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν Αναγνώστη σου.
  Αγία Γραφή, Το κορυφαίο βιβλίο τού κόσμου, γραμμένο σε μια περίοδο 1500 ετών, από δεκάδες συγγραφείς. Με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία όλων των εποχών.
  Όμως δεν λείπουν ούτε οι παρεξηγήσεις, ούτε οι παρερμηνείες, ούτε οι επιθέσεις εναντίον του….
  Υπάρχουν πολλοί που χωρίς να έχουν καν διαβάσει την Αγία Γραφή, παπαγαλίζουν διάφορες κατηγορίες εναντίον της, μην έχοντας οι ίδιοι την παραμικρή γνώση αυτών που λένε, αρκεί να φανούν (προοδευτικοί), δεν το αναφέρω για σένα Φίλε Αντώνη,εσύ είσαι πολύ γνώστης και φυσικά πολύ διαβασμένος…….
  Υπάρχουν διαφορετικές επιστημονικές μέθοδοι αξιολόγησης στοιχείων. Για παράδειγμα σε ένα πείραμα χημείας, χρησιμοποιούμε τη μέθοδο των (φυσικών επιστημών). Όμως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέθοδο σε διαφορετικό τομέα, όπως στον τομέα της ιστορίας!!!
  Εδώ χρειάζεται διαφορετική επιστημονική μεθοδολογία. Είναι η Ιστορικοδικαστικη Μέθοδος.
  Λέγεται (Ιστορική), γιατί ασχολείται με πράξεις που έχουν σχέση με την ιστορία. Έγιναν στο παρελθόν. Και (Δικαστική), επειδή σαν να ήταν δικαστήριο, εκδίδει μια απόφαση επί τη βάσει αποδείξεων, που τις έλεγξε και διαπίστωσε ότι ήταν αξιόπιστες και σωστές.
  Σύμφωνα λοιπόν με τη μέθοδο αυτή, μια άποψη είναι σωστή, όταν,
  1. Στηρίζεται σε αυθεντικά αποδεικτικά στοιχεία.
  2. Δεν προκαλεί αντιφάσεις σε ιστορικά τεκμηριωμένα στοιχεία.
  Οι αποδείξεις για την τεκμηρίωση ενός ιστορικού γεγονότος είναι τριών ειδών:
  Α. Οι προφορικές μαρτυρίες
  Β. Οι γραπτές μαρτυρίες
  Γ. Οι πραγματικές αποδείξεις.
  Μια και ο Ιησούς Χριστός έζησε ως άνθρωπος στη γη πριν από 2000 χρόνια, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε σχετικά με Αυτόν φυσικές αποδείξεις, αλλά μόνο την Ιστορικοδογματική μέθοδο.
  25.000 κώδικες περιέχουν μεγάλα κομμάτια από την Αγία Γραφή. (Συνήθως μόνο την Καινή Διαθήκη).
  Οι κώδικες, προέρχονται από ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο.
  Από απόψεως αρχαιότητας των κωδίκων της, η Καινή Διαθήκη είναι το πιο αξιόπιστο αρχαίο βιβλίο στον κόσμο.
  Κατά την ταπεινή μου γνώμη η Αγία Γραφή είναι διαχρονικό βιβλίο!!!!
  Αλλά ζουμε σε μια σύγχρονη εποχή,που ο νέος κόσμος πιστέυει ο καθένας την δική του άποψη,
  ότι και αν γράψω,απλά θα είναι μια δική μου άποψη,που δεν αφορά κανεναν!!!
  ΜΑΚΗΣ.

 2. Χμ Μάκη νομίζω ότι αυτά που αναφέρεις για τους κώδικες κλπ απλά επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει υποστεί αλλοιώσεις, όχι ότι αυτά που περιγράφει είναι σωστά. Αν κρίνουμε δε από την σύγκριση τους με την πραγματικότητα όπως την παρατηρούμε σήμερα, για κάποια κεφάλαια δεν υπάρχει περίπτωση να είναι σωστά. Για παράδειγμα, το κεφάλαιο της Γένεσης, και σχεδόν όλη η Παλαιά Διαθήκη που αναφέρεται στο πώς φτιάχτηκε ο κόσμος έχουν τρομερά λάθη που δείχνουν ακριβώς αυτό: είναι πράγματα που θα έγραφαν άνθρωποι της εποχής εκείνης, όχι ιδιαίτερης ευφυίας, μόρφωσης η οξυδέρκειας. Δες και το σημερινό εικαστικό (σε λίγο) για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ 🙂

 3. Καλησπέρα Φίλε Αντώνη, με βρίσκεις παγερά σύμφωνο με την Παλαιά Διαθήκη, έχει κάτι που δεν με κολάι σε αυτό το βιβλίο….. σαφώς και έχει αναπάντητα ερωτήματα…….
  Το ανάφερα και σε προηγούμενα σχόλια μου, είμαι υπέρ του ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥ τον ΙΗΣΟΥ και στα Δικά Του Λόγια…… να μην τα ξαναγράψω, τα γνωρίζεις είδη……
  ΜΑΚΗΣ.

 4. Θα εκπλαγείς αν μάθεις πόσοι χριστιανοί δεν συμφωνούν μαζί σου αλλά την θεωρούν εξίσου «Λόγο Θεού». Προς αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων η ιδεολογική διαφωνία μας δεν είναι λόγος για να μην σε συμπαθώ σαν άνθρωπο. Τις ακρότητες που περιγράφω και τις προσπάθειες επιβολής τους είναι που δεν αντέχω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url, tracking
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: