Πώς ήρθες στον κόσμο   3 Σχόλια

Η μαμά, χαζεύοντας το φωτογραφικό άλμπουμ: Ήσουν ένα όμορφο μωράκι… Και εδώ, είναι που ήρθες στον κόσμο – γυμνός.. Ο γιός: και ΆΘΕΟΣ!

Η μαμά, χαζεύοντας το φωτογραφικό άλμπουμ:

Ήσουν ένα όμορφο μωράκι…
Και εδώ, είναι που ήρθες στον κόσμο – γυμνός..

Ο γιος:

…και ΆΘΕΟΣ!

 

Αναφορά στην συστηματική κατήχηση την οποία δέχονται τα μικρά παιδιά προκειμένου να μπουν στο «Δρόμο του Χριστού», σε μια ηλικία κατά την οποία είναι γενετικά «προγραμματισμένα» να δέχονται αδιαμαρτύρητα ως αλήθεια οτιδήποτε τους λένε οι μεγαλύτερη. Αυτή η ηλικία είναι μέχρι τα 7-8 έτη, σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους-παιδαγωγούς. Πέρα από αυτή την ηλικία το παιδί αντιμετωπίζει πιο κριτικά τον κόσμο, αλλά μέχρι τότε δέχεται τα πάντα. Αυτό το γεγονός εκμεταλλεύονται συστηματικά οι διάφορες θρησκείες προκειμένου να διαιωνίζονται, χρησιμοποιώντας προσχήματα*. Έτσι, για τους περισσότερους φαίνεται πολύ αληθινή η ιστορία ενός τύπου που έκανε θαύματα κάθε μέρα (αναφέρομαι ευρύτερα στο θεό, όχι μόνο στο χριστό. Αν διαβάσει κανείς την Π.Δ. αυτή την αίσθηση παίρνει) αλλά μυστηριωδώς έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης στις μέρες μας.

*Τα προσχήματα για τη βάπτιση είναι αρκετά αστεία, για παράδειγμα. Ο Χριστός, και οι απόστολοι του, κατά την Χριστιανική διδασκαλία, βαπτίστηκαν μεγάλοι σε ηλικία. Παρ όλα αυτά σήμερα υπάρχει μια σοβαρή ανησυχία στους κόλπους της εκκλησίας για την αποχή από τη βάπτιση, την κατήχηση με το μάθημα των θρησκευτικών, το κατηχητικό (η απόχη από αυτό θεωρείται «αμάρτημα»). Τέτοια έλλειψη εμπιστοσύνης στην πρόδηλη μοναδική αλήθεια της Ορθοδοξίας, προκαλεί υποψίες 🙂

 

 

 

Βάλτε το σε blog:

<a href=”https://apeleytheros.wordpress.com/2011/03/31/pos-irthes-ston-kosmo/”><b>Πώς ήρθες στον κόσμο</b>
<img src=”https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/03/pos-irthes-ston-kosmo-gymnos-kai-atheos_m.jpg”></a>

 

Βάλτε το σε φόρουμ:

[b][url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/03/31/pos-irthes-ston-kosmo/]Πώς ήρθες στον κόσμο[/url][/b]
[url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/03/31/pos-irthes-ston-kosmo/][img]https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/03/pos-irthes-ston-kosmo-gymnos-kai-atheos_m.jpg[/img][/url]

 

 

Το πρωτότυπο είναι εδώ. Μετάφραση & Αναδημοσίευση με άδεια.© Apeleytheros, 2011

3 responses to “Πώς ήρθες στον κόσμο

Subscribe to comments with RSS.

 1. Πες τα Apeleythere! Αυτός ο γενετικός προγραμματισμός της υπακοής στην νηπιακή ηλικία, ο οποίος εποτελούσε κάποτε εξελικτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εχθρικό, έχει καταστεί κερκόπορτα στα χέρια των παπάδων στον σημερινό κόσμο της κυριαρχίας του ανθρώπου. Τα ίδια είχα γράψει κι εγώ εδώ: Η Κερκόπορτα Της Θρησκευτικής Διαπαιδαγώγησης.

 2. Το θυμάμαι το άρθρο σου, εξαιρετικό btw 🙂 ευχαριστώ!

 3. Καλησπέρα Φίλε Αντώνη,στο σημερινό σου θέμα,θα γράψω το πως λειτουργούμε εμείς σαν οικογένεια(μαζι με την συζυγό μου)στα παιδιά μας.
  Εχω ένα αγόρι(12)κι ένα κορίτσι(10)ετών,δεν είμαστε οι Πωρωμένοι-φανατικοί, με την Εκκλησία, πιστεύουμε στον ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ σαν αρχική βάση και με γνώμονα τα Δικά Του Λόγια ακολουθούμε την ταπεινή πορεία της ζωής μας.
  Εγώ με την σύζυγο μου ,τα αφήνουμε να επιλέξουν ότι θέλουν (εννοώ για επιλογή θρησκείας)και για να καταλάβεις, στα σχολεία το μάθημα των θρησκευτικών το περνάνε μια απλή ανάγνωση(σήμερα)το γράφω γιατί το ζούμε……
  Τα σημερινά παιδιά(πολύ έξυπνα)μεγαλώνοντας θα καταλάβουν που πρέπει να πιστέψουν κι ποιο σωστό δρόμο θα πάρουν .
  Το δικό μας μέλημα δεν είναι το θρησκεία θα αναζητήσουν, αλλά το τι άνθρωποι θα είναι στην σημερινή κοινωνία, πολύ βασικό για μας ,γιατί διαισθάνομαι ότι η σημερινή μας κοινωνία έγινε απείθαρχη ΖΟΥΓΚΛΑ!!!!
  ΜΑΚΗΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url, tracking
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: