Τελετουργικός κανιβαλισμός; Ελάτε σε εμάς!   2 Σχόλια

Τελετουργικός κανιβαλισμός; Ελάτε σε εμάς! Ο Παπάς στον ανθρωποφάγο ιθαγενή που τρώει ένα πόδι...: Τελετουργικός κανιβαλισμός;! Σ' αυτή την εποχή;! Φίλε μου, επέτρεψε μου να σου παρουσιάσω μια εντελώς μοντέρνα θρησκεία! Ο άλλος παπάς κοινωναεί γονατιστούς στη σειρά ιθαγενείς, κρατώντας δισκοπότηρο: Σώμα και Αίμα Χριστού...

Τελετουργικός κανιβαλισμός; Ελάτε σε εμάς!

Ο Παπάς στον ανθρωποφάγο ιθαγενή που τρώει ένα πόδι…:

Τελετουργικός κανιβαλισμός;! Σ’ αυτή την εποχή;! Φίλε μου, επέτρεψε μου να σου παρουσιάσω μια εντελώς μοντέρνα θρησκεία!

Ο άλλος παπάς κοινωναεί γονατιστούς στη σειρά ιθαγενείς, κρατώντας δισκοπότηρο:

Σώμα και Αίμα Χριστού…

Βασικά είναι γνωστό ότι κάνοντας μια έρευνα στις παλιότερες θρησκείες του κόσμου θα βρει κανείς πολλά στοιχεία τα οποία έχει ενσωματώσει ο χριστιανισμός στις παραδόσεις του προσπαθώντας να ενσωματώσει τους πιστούς των, η που τα έφεραν μαζί τους οι πιστοί αυτών των θρησκειών. Γιορτές και έθιμα, όπως των Χριστουγέννων, του Πάσχα, είναι γιορτές που συμπίπτουν με παλαιότερες παγανιστικές και ο υπολογισμός τους είναι ακριβώς τέτοιος.
Την ημέρα των Χριστουγέννων γιορταζόταν το χειμερινό ηλιοστάσιο, (Ηλιούγεννα) καθώς και πλήθος άλλων παγανιστικών εορτών στον Ελλαδικό χώρο και αλλού.
Την εποχή του Πάσχα ήταν γιορτή των Αιγυπτίων σχετιζόμενη με την Εαρινή Ισημερία. Το αρνί παλιότερα ήταν θυσία σε άλλους θεούς. Τα κόκκινα αυγά το ίδιο, υπήρξαν σαν έθιμο σε περσικούς λαούς 2500 χρόνια πριν την εμφάνιση του χριστιανισμού. Στις αρχαίες παραδόσεις το αυγό συμβόλιζε τη ζωή, και την αναγέννηση της. Επίσης,  στο ιρανικό ημερολόγιο, το Πάσχα συμπίπτει με την πρωτοχρονιά, και η γέννηση του νέου χρόνου απεικονίζεται στα κόκκινα αυγά που συμβολίζουν την αναγέννηση.
Η «αγία κοινωνία» και το έθιμο της μετάληψης έχει τις ρίζες της σε γιορτές του Διόνυσου, συνήθειες των Εβραίων, και στις σπονδές που πραγματοποιούνταν εκείνες τις εποχές. Το τελετουργικό έχει επηρεαστεί από αυτά. Η ιδέα του να …τρώνε οι χριστιανοί το θεό τους εμπνέεται μέσα από το κατά Ιωάννη ευαγγέλιο.

 

Δείτε και αυτό

Κανιβαλισμός - Θέλω τον Θεό μου μισοψημένο/ψημένο. - Με ένα καλό κόκκινο κρασί Θεία Αγία Κοινωνία

 

 

 

 

Βάλτε το σε blog:

<a href=”https://apeleytheros.wordpress.com/2011/04/02/teletoyrgikos-kanibalismos/”><b>Τελετουργικός Κανιβαλλισμός</b>
<img src=”https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/03/teletourgikos-kanibalismos-elate-se-emas_m.jpg”></a>

 

Βάλτε το σε φόρουμ:

[b][url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/04/02/teletoyrgikos-kanibalismos/]Τελετουργικός Κανιβαλλισμός[/url][/b]
[url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/04/02/teletoyrgikos-kanibalismos/][img]https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/03/teletourgikos-kanibalismos-elate-se-emas_m.jpg[/img][/url]

 

 

Το πρωτότυπο είναι εδώ. Μετάφραση & Αναδημοσίευση με άδεια.© Apeleytheros, 2011

2 responses to “Τελετουργικός κανιβαλισμός; Ελάτε σε εμάς!

Subscribe to comments with RSS.

 1. Καλησπέρα Φίλε Αντώνη, με τα σοβαρά και επίκαιρα θέματα που βάζεις καθημερινώς στο εξαιρετικό σου Blog,νομίζω ότι δίνω Θεολογικές- εξετάσεις(χα χα..)Πάντως βάζεις τον Αναγνώστη σου στο (τρυπάκι)για να σκεφτεί βαθύτερα το τι θα γράψει….
  Έχω κάνει αναφορά για την Θεία-Κοινωνία, στην ανάρτηση σου ο Κανιβαλισμός…
  Με το πέρασμα των αιώνων, οι διάφορες θρησκείες των εθνών για να προσελκύσουν όσο μπορούν πιστούς προς το μέρος τους, σαφώς και (κλέβουν)έθιμα-παραδόσεις-γιορτές ….. είπαμε γύρο από το χρήμα, κάνουν τα πάντα και έχουμε ακούσει γεγονότα που σοκάρουν, το πώς αυτοί οι άνθρωποι που υπηρετούν το Λόγο του Θεού(της κάθε θρησκείας)να είναι τα χειρότερα αρπαχτικά του Πλανήτη….
  Τουλάχιστον οι Πολιτικοί δεν το παίζουν ταπεινοί, το λένε ξεκάθαρα είμαστε Λαμόγια….
  Τώρα επειδή αναφέρεις και στο τέλος και τον Ευαγγελιστή Ιωάννη για το πώς εμπνέει τους πιστούς…..
  Θα σου αναφέρω ένα απλό παράδειγμα για να κατανοήσουμε το θέμα, Ο ευαγγελιστής Ιωάννης, στην αρχή του ευαγγελίου του, μιλάει για τον (Λόγο).
  Πόσοι και πόσοι (ειδικοί) από την εποχή του (διαφωτισμού) και μετά, δεν είπαν ότι τάχα, ο Ιωάννης (έκλεψε) τη διδασκαλία των Στωϊκών φιλοσόφων οι οποίοι επίσης μιλούσαν για (Λόγο).
  Αυτός ο (λόγος) όμως, των Στωϊκών, περιγράφεται ως μια ηθική αρχή στους ανθρώπους η οποία τους ενθαρρύνει προς το καλό και τους αποτρέπει από το κακό, μια λογική αρχή η οποία ενυπάρχει στα όντα και έχει ορισμένα χαρακτηριστικά και ιδιότητες.
  Αλλά, σε καμία περίπτωση η φιλοσοφική παράδοση περί (λόγου) δεν μιλάει για (Λόγο) ως ένα ανεξάρτητο πρόσωπο όπως είναι ο Ιησούς Χριστός!
  Κατά συνέπεια, η λέξη (Λόγος) είναι γλώσσα επικοινωνίας, είναι ορολογία του ελληνιστικού περιβάλλοντος. Χρησιμοποιώντας την εκείνη την εποχή, βοηθούσαν τους γύρω τους να καταλάβουν ότι δεν μιλάνε …κινέζικα.
  Όταν όμως ο Ιωάννης λέει το περίφημο (ο Λόγος σαρξ εγένετο) (Ιωάν. 1,14), τότε αποδεικνύεται ότι μιλάει για κάτι εντελώς διαφορετικό. Στωϊκός (λόγος) και Ιωάννειος (Λόγος) απέχουν περισσότερο απ’ ότι η μέρα από τη νύχτα! Το Στωϊκό εύρημα είναι σκέψη, φιλοσοφία, διανόηση, ενώ η Ιωάννεια γραφή μιλάει για την Ενανθρώπιση, την Αποκάλυψη του Θεού στον κόσμο και την Ιστορία!
  Έτσι και με την (Θεία Κοινωνία)μας μιλάει ο Ιωάννης μεταφορικά….αυτή είναι η άποψη μου (όχι πως είναι η καλύτερη)
  ΜΑΚΗΣ .

 2. Παράθεμα: Τελετουργικός κανιβαλισμός; Ελάτε σε εμάς! « Απελευθέρωση απο τα δεσμά. « Θρησκείες, η αλήθεια και τα ψέματα. Religions, la vérité et les mensonges.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url, tracking
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: