Πάμε στοίχημα; (Pascal edition…)   8 Σχόλια

Χριστιανός Aν δεχτώ το Χριστό σαν Θεό, δεν έχω να χάσω τίποτα. Αν έχω δίκιο, κερδίζω τα πάντα! αν έχω άδικο, δε χάνω τίποτα! Εσείς οι άθεοι απλά δεν το καταλαβαίνετε! Αργότερα, μετά Θάνατον Μια παγανιστική-ανατολικο-ινδική μορφή θεού με πρόσωπο ελέφαντα ξαπλωμένη σε ένα ντιβάνι Καλώς τα αρχίδια μας τα δυό. Χριστιανός. …Σκατά

Χριστιανός:

Αν δεχτώ το Χριστό σαν Θεό, δεν έχω τίποτα να χάσω. Αν έχω δίκιο, κερδίζω τα πάντα! αν έχω άδικο, δε χάνω τίποτα! Εσείς οι άθεοι απλά δεν το καταλαβαίνετε!

Αργότερα, μετά Θάνατον

Ο Γκανέσα (ινδική θεότητα της σοφίας, των τεχνών, των γραμμάτων, με κεφάλι και προβοσκίδα ελέφαντα και ανατολική ενδυμασία) ξαπλωμένος σε ένα ιπτάμενο ντιβάνι, μέσα στα σύννεφα:

Καλώς τα αρ..δια μας τα δυό.

Χριστιανός:

…Σκατά.

Προφανώς αναφέρεται στο Στοίχημα του Pascal (Μπλεζ Πασκάλ, Μαθηματικός, Φυσικός, συγγραφέας, εφευρέτης και καθολικός φιλόσοφος του 17ου αιώνα) , είναι εκείνο το θεολογικό επιχείρημα το οποίο λέει ..ακριβώς αυτό που λέει ο χριστιανός στην πρώτη εικόνα. Το Λογικό Λάθος σε αυτό το επιχείρημα είναι ότι υποθέτει ότι ο μόνος θεός που μπορεί να υπάρχει είναι ο χριστιανικός, και ότι οι υπόλοιπες χίλιες θρησκείες του πλανήτη είναι λάθος. Επίσης παραβλέπει το ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχει θεός, ο Χριστιανός έχει χαραμίσει την μία και μοναδική ζωή του γεμάτη τύψεις, άρνηση, μετάνοια, και δοξολογίες σε κάτι ανύπαρκτο, το οποίο, είναι ακόμα πιο λυπηρό από το να πιστεύεις σε λάθος θεό.

Έχω ετοιμάσει και μια politicaly correct edition (επι το ελληνικότερον «πολιτικά ορθή»), εδώ

Χριστιανός: Aν δεχτώ το Χριστό σαν Θεό, δεν έχω να χάσω τίποτα. Αν έχω δίκιο, κερδίζω τα πάντα! αν έχω άδικο, δε χάνω τίποτα! Εσείς οι άθεοι απλά δεν το καταλαβαίνετε! Αργότερα, μετά Θάνατον Μια παγανιστική-ανατολικο-ινδική μορφή θεού με πρόσωπο ελέφαντα ξαπλωμένη σε ένα ντιβάνι Πως πάει φιλαράκο; Χριστιανός. …Σκατά. (Το στοίχημα του Pascal)

 update

Έβαλα το όνομα της θεότητας που μου μου επισήμανε ο EvanT.

Βάλτε το σε blog:

<a href=”https://apeleytheros.wordpress.com/2011/04/14/pame-stoixima-pascal-edition/”><b>Πάμε στοίχημα; (Pascal edition...)</b>
<img src=”https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/04/pame-stoixima-pascal-m.png”></a>

Βάλτε το σε φόρουμ:

[b][url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/04/14/pame-stoixima-pascal-edition/]Πάμε στοίχημα; (Pascal edition...)[/url][/b]
[url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/04/14/pame-stoixima-pascal-edition/][img]https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/04/pame-stoixima-pascal-m.png[/img][/url]

Το αρχικό εικαστικό έφερε επισήμανση από το russelsteapot.com το οποίο έχει κλείσει πλέον.

Η αντιγραφή είναι ελεύθερη. © Apeleytheros, 2011

8 responses to “Πάμε στοίχημα; (Pascal edition…)

Subscribe to comments with RSS.

 1. παγανιστική-ανατολικό-ινδική μορφή θεού

  Ανενημέρωτο σε βρίσκω. Αυτός είναι ο Γκανέσα!! Ο ινδικός θεός της σοφίας, των τεχνών, των γραμμάτων. (τυχαίο; δε νομίζω;)

 2. Μάααλιστα! ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα διορθώσω πάραυτα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί με τις υπόλοιπες θεότητες που «φοριούνται» (είναι και πολλοί…). Ο Χριστιανισμός ήταν αρκετός, όσο τον γνώρισα.

 3. Λοιπόν ο Γκανέσα περιγράφεται εδώ
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ganesha

 4. Δυστυχώς ο Κύριος Μπλεζ Πασκάλ,(συγχωρεμένος)δεν ξέρουμε ποιόν Θεό συνάντησε μετά θάνατον και πως τον αντιμετώπισε Αυτός….. είμαι σίγουρος πάντως ότι ο Πασκάλ έλυσε την απορία του (στο αν υπάρχει Θεός η όχι, όποιο όνομα κι αν έχει Αυτός)

 5. Το θέμα είναι κάπως πιο πολύπλοκο. Πως ξέρεις ότι ο αληθινός θεός είναι αυτός που πιστεύεις η κάποιος άλλος. (Ο γκανέσα είναι ινδική θεότητα)

 6. Φίλε Αντώνη,το θέμα είναι πάρα μα πάρα!!!πολύ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ!!!!εσυ μας το παρουσίασες πολύ απλά….Εγώ αναφέρθηκα στο θεολογικό επιχείρημα του Μπλεζ Πασκάλ,σαφώς και δεν ξέρω μετά θάνατον τον δικό μου Θεό,τουλάχιστον ο ΙΗΣΟΥΣ είχε φυσιολογική ανθρώπινη μορφή,και όχι φάτσα ελέφαντα και κοιλιόδουλη όπως ο γκανέσα,άσε που είναι και θρασύς στην γελιογραφία…..
  Αντώνη,δεν έχω τίποτα προσωπικά μαζί σου,κάνω τοποθέτηση αναλόγως με το θέμα που μας παρουσιάζεις…..

 7. Καλησπέρα. Είναι πολλά τα λάθη του συλλογισμού του Πασκάλ. Αυτό που μ\’ αρέσει περισσότερο να διαδίδω είναι ότι η πιθανότητα να υπάρχει θεός είναι 0 κι αυτό χωρίς εναλλακτική περίπτωση.

  Η λογική είναι ότι η πιθανότητα μια κατάσταση που αντιλαμβανόμαστε να \’ναι ο θεός ισούται με το πλήθος των παραμέτρων που τη συνιστούν προς το πλήθος των ικανών και αναγκαίων παραγόντων που ορίζουν το θεό. Για τον ίδιο λόγο που η πιθανότητα να \’χει δει ένας μάρτυρας το δολοφόνο ισούται με το πλήθος των χαρακτηριστικών του δολοφόνου τα οποία είδε ο μάρτυρας, προς το πλήθος των χαρακτηριστικών που ταυτοποιούν τον δολοφόνο!

 8. Οπότε είτε επειδή συνήθως δεν έχουμε ούτε ένα δεδομένο (περίπτωση 1) είτε επειδή ο θεός δεν έχει πεπερασμένο ορισμό σύμφωνα με τις μεγαλεπήβολες αντιλήψεις των πιστών (περίπτωση 2) έχουμε ότι η πιθανότητα είναι 0. Μηδέν στην περίπτωση 1 γιατί «0 δια οτιδήποτε διάφορο του μηδενός κάνει 0». Μηδέν και στην περίπτωση 2 γιατί «οτιδήποτε δια το άπειρο κάνει 0».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url, tracking
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: