«Με τον ΑΜΚΑ, γίνομαι νούμερο»   10 Σχόλια

Με τον ΑΜΚΑ γίνομαι νούμερο

Με τον ΑΜΚΑ γίνομαι νούμερο.

Το απόσπασμα είναι από δεύτερη ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή του Ελληνικού Κράτους, εκείνο το συμβούλιο εκλεγμένων ατόμων το οποίο υποτίθεται ότι θα λύσει τα προβλήματα της χώρας. Εδώ είναι και η πρώτη ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε η ίδια παράταξη σχετικά με το ίδιο θέμα, ενώ εντυπωσιακή είναι η απάντηση του αρμόδιου κυβερνητικού οργάνου: Ο ΑΜΚΑ έχει την έγκριση του ανώτατου οργάνου έγκρισης των μέτρων στη χώρα. Της Εκκλησίας της Ελλάδος! Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας επικαλείται την δημόσια δήλωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

Ο Αριθμός ΑΜΚΑ είναι απλώς ένας χρηστικός αριθμός και από όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία ουδείς κίνδυνος προκύπτει για τη σωτηρία των ψυχών» Δ.Ι.Σ. 09.11.2009

Από πού να το πιάσεις και από πού να το αφήσεις αυτό το καρναβάλι!

Από την απερίγραπτη παράνοια ενός πολίτη με δικαίωμα ψήφου ο οποίος απαιτεί όλοι οι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους να τον γνωρίζουν με το ονοματεπώνυμο του;

Από το ότι πιστεύει ότι ένας αριθμός είναι το εμπόδιο στην προσωπική σχέση που πιστεύει ότι έχει με το υπερπέραν;

Από το ότι η συγκεκριμένη παράνοια μεταφέρεται όπως είναι μέσα στη Βουλή; Τρεις φορές;

ή Από το ότι ο εκλεγμένος Υπουργός καταφεύγει στο να επικαλείται την δήλωση ενός συμβουλίου μαυροφορεμένων μάγων οι οποίοι έχουν σαν κύριο οδηγό ένα βιβλίο 2000 ετών (και πολλή φαντασία), για να στηρίξει την νομιμότητα της απόφασης του;!!

Νομίζω ότι πλέον η παράταξη του κύριου Καρατζαφέρη, μπορεί να δηλώνει υπερήφανα:

Όταν οι υπόλοιποι πήγαιναν στο διάστημα, εμείς ξανά-ανεβαίναμε στα δέντρα.

Σχετικά:

Άρθρο: Νέες Ταυτότητες (στα σοβαρά.)

Εικαστικές Ανησυχίες: Η Εξέλιξη Αντιστρέφεται.

Η αντιγραφή είναι ελεύθερη. © apeleytheros 2012

10 responses to “«Με τον ΑΜΚΑ, γίνομαι νούμερο»

Subscribe to comments with RSS.

 1. προβλήματα που έχει ο κόσμος!!!

 2. apeleytheros, νομίζω ότι είσαι λίγο άδικος όσον αφορά στον υπουργό (ή όποιον έγραψε αυτήν την απάντηση).

  Σύμφωνοι, είναι σαθρό και γελοίο το επιχείρημα ότι «αφού ρε παιδιά, το είπε και η ΔΙΣ: Το ΑΜΚΑ δεν αποτελεί κίνδυνο για τη σωτηρία της ψυχής». Όμως σκέψου ότι o Τσιμπούρης και ο κάθε Τσιμπούρης, που γράφει αυτές τις παπαριές όπως και πιο πριν ότι «η παραλαβή του ΑΜΚΑ προσβάλει βάναυσα την ατομική του αξιοπρέπεια» μόνον με τέτοια επιχειρήματα μπορεί ίσως να σταματήσει να διαμαρτύρεται.

  • χμ. έχεις δίκιο όσον αφορά τη χρηστικότητα της απάντησης. είναι μια καλή πολιτική απάντηση.
   Να θέσω αλλιώς το θέμα: αν η ΔΙΣ έλεγε ότι ο αριθμός ήταν σατανικός (όπως λένε αρκετοί ιερείς και μητροπολίτες άλλωστε, με φλογερά άρθρα και αλλεπάλληλα πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες όπως η Ελεύθερη Ώρα) ο υπουργός θα έπρεπε να ανακαλέσει τη χρήση του; δεν θα είχε κανένα πιο κοσμικό επιχείρημα, κάτι πιο λογικό να παραθέσει;
   Με ενοχλεί που δηλώνει ευθαρσώς ότι για τις πολιτικές αποφάσεις και στρατηγικές συμβουλεύεται εκκλησιαστικά όργανα. δίνει επιπλέον κύρος στο συμβούλιο των μαυροφορεμένων μάγων. με ενοχλεί σε απίστευτο βαθμό αυτή η συμπεριφορά.

   • Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι δεν πρέπει να τα πολιτικά όργανα να αποφασίζουν με βάση τι λένε τα εκκλησιαστικά όργανα. Θεσμικά είναι μεγάλο λάθος. Από την άλλη η απόφαση της ΔΙΣ έδωσε ένα επιχείρημα το οποίο καταρρίπτει τον ισχυρισμό του (κάθε) Τσιμπούρη.

    Προσωπικά δε νομίζω ότι χρησιμοποιώντας κάποιες φορές αποφάσεις/ανακοινώσεις των Εκκλησιαστικών οργάνων ότι τα νομιμοποιείς και θα πρέπει να τα συμβουλεύεσαι πάντα (αν και όπως λες κάποιοι το μπορεί να το πάρουν έτσι, στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε). Θα υπήρχε τέτοιο πρόβλημα αν αυτό ήταν το μοναδικό επιχείρημα του Υπουργείου.

    Πάντως ο υπουργός έβαλε και «κοσμικό» επιχείρημα (το τρίτο bullet) στην παράγραφο 2, το οποίο από μόνο του θα έπρεπε να ήταν αρκετό για να πείσει κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο (και όχι τσιμπούρι).

    Όσο για τον Τσιμπούρη, πράγματι ο άνθρωπος είναι ανεκδιήγητος. Έβαλε τρεις βουλευτές να ασχοληθούν με το θέμα του. Για αυτό και έγραψα «…μόνον με τέτοια επιχειρήματα μπορεί ΙΣΩΣ να σταματήσει να διαμαρτύρεται».

    • Υπάρχει και ένα άλλο θέμα: Μπορεί η ΔΙΣ επίσημα να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα» αλλά στην προσωπική τους δράση ορισμένα από τα μέλη της (ορισμένοι μητροπολίτες) κάνουν πρωτοσέλιδα και διαλέξεις (κηρύγματα) για το «σφράγισμα», πυροδοτώντας και ενθαρρύνοντας τις αντιδράσεις.

     Αντιλαμβάνομαι το θετικό του επιχειρήματος, με ενοχλεί που κάποιος δεν λέει: «Η Βουλή των Ελλήνων, ψηφισμένη από σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας αποφάσισε ότι οι προσωπικές σας δεισιδαιμονίες δεν είναι οδηγός για τη χάραξη οικονομικής πολιτικής». η κάτι τέτοιο, καταλαβαίνεις το πνεύμα μου.

     • Στην ουσία συμφωνώ. Θα μπορούσε ο Υπουργός να κάνει μία αναφορά στο Άρθρο 13 του Συντάγματος, παρ. 4 το οποίο λέει «4. Κανένας δεν μπορεί εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων […] να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους».

      Με απλά λόγια «Κύριοι, αυτός είναι ο νόμος και πρέπει να συμμορφωθείτε. Τέλος.» Όμως αν απαντούσε έτσι θα γινόταν χαμός. Για αυτό δε με πειράζει όταν τα Υπουργεία χρησιμοποιούν μία πιο διπλωματική οδό. Δυστυχώς οι διάφοροι Τσιμπούρηδες και όσοι είναι από πίσω τους θέλουν και να νομοθετούν και συχνά να παρακάμπτουν τους νόμους (και συχνά το καταφέρνουν).

      Νομίζω ότι οι Έλληνες ως πολίτες δεν είμαστε αρκετά ώριμοι ώστε να δεχτούμε την τήρηση των νόμων (βλέπε π.χ. την οδηγία της ΟΛΜΕ προς τους καθηγητές να μη συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης, δηλ. να παρανομήσουν). Σε αυτό βέβαια φταίνε και οι εκπρόσωποι των θεσμών, οι οποίοι νομοθετούν συχνά όχι με βάση το σωστό για τον τόπο και τους πολίτες αλλά κατα το δοκούν προκειμένου να αυτοεξυπηρετηθούν ή να εξυπηρετήσουν τα συμφεροντα δικών τους ανθρώπων. Πιστεύω ακράδαντα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτιστικό. Ακόμα κι αν βγούμε από την κρίση, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, είναι θέμα χρόνου να ξανασυναντήσουμε τα ίδια προβλήματα.

     • α μπράβο. μ’ αρέσει που το έχουμε και στο σύνταγμα…

  • τέλος, αν κρίνω από το ότι ο συγκεκριμένος επανήλθε δριμύτερος, μάλλον η έγκριση της ΔΙΣ δεν επηρέασε το δογματισμό του. Ο τύπος είναι καραφανατισμένος ηλίθιος, δεν πρόκειται να πειστεί. Οι άλλοι που τον διαβάζουν απλώς σιγουρεύονται ότι η ΔΙΣ εγκρίνει τα πάντα στη χώρα, αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία γενικά, κατά τη γνώμη μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url, tracking
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: