Σύγχρονη Θεολογική Κοσμολογία.   3 Σχόλια

 Η Γένεση του κόσμου, όπως περίπου την φαντάζονται οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης, σε συνδιασμό με τις σύγχρονες ανακαλύψεις Ένας Άγγελος λέει στο Θεό Οκ Θεέ. Τελειώσαμε το κτίσιμο του σύμπαντος που σχεδίασες, κομψό στην απλότητα του, μα θαυμαστά πολύπλοκο. Θεός: Ωραία ωραία. Τώρα περιμένουμε 14 δισεκατομμύρια χρόνια και μετά λέμε σε κάτι πρωτόγονους πως θα συμπεριφέρονται. 14 δισεκατομμύρια χρόνια αργότερα Ο Θεός σε κάτι ανθρώπους ΟΧΙ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΛΙΝΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!

Η Γένεση του κόσμου, όπως περίπου την φαντάζονται οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανακαλύψεις. (και την αποδέχεται η Εκκλησία της Ελλάδος και οι υπόλοιπες εκκλησίες γενικά ;), μην τις αδικούμε.)
Εκτός από το «Σύγχρονη Θεολογική Κοσμολογία» θα μπορούσε να έχει και τίτλο: «Αστεροσκοπείο του Βατικανού και άλλα ανέκδοτα.»

Ένας Άγγελος «αναφέρει» στο Θεό (κρατά ένα χαρτί σαν συνταγή, κουάρκ, λεπτόνια, μποζόνια, φερμιόνια, και άλλα εξωτικά…)

Οκ Θεέ, τελειώσαμε το κτίσιμο του σύμπαντος που σχεδίασες, κομψό στην απλότητα του μα θαυμαστά πολύπλοκο.

Θεός:

Ωραία ωραία. Επόμενο, περιμένουμε 14 δισεκατομμύρια χρόνια, μετά λέμε σε κάτι πρωτόγονους πως να συμπεριφέρονται.

….14 δισεκατομμύρια χρόνια αργότερα….

Ο Θεός σε κάτι ανθρώπους:

ΟΧΙ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΛΙΝΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!
(από το Λευιτικό, 19:19 )

«Κοσμολογία» είναι εκείνος ο κλάδος της φυσικής που ασχολείται με την δομή και την εξέλιξη του σύμπαντος (κοινώς πως φτιάχτηκε ο κόσμος, την εξέλιξη του Big Bang στη δομή του κόσμου σήμερα, από ποία στοιχειώδη σωματίδια προέκυψαν ποια, και παρελκόμενα θέματα, όπως τους αρχικούς λόγους που οδήγησαν στην «έκρηξη» και την κατάληξη που θα έχει). Υπάρχουν και «Κοσμολογίες» αρχαίων λαών όπως οι Βαβυλώνιοι και άλλοι.

Υπάρχουν και άλλα καταπληκτικά στην Παλαιά διαθήκη όπως εκείνο που λέει να έχεις στρογγυλές τις άκρες της γενειάδας σου»(η κάπως έτσι) το οποίο πρέπει να βασάνισε γενιές και γενιές με το ποία είναι η άκρη της γενειάδας και που θα πρέπει να μπει το κέντρο του κύκλου για να γίνει στρογγυλή αλλά επιφυλάσσομαι για επόμενο καρτούν.

 

Βάλτε το σε blog:

<a  href=”https://apeleytheros.wordpress.com/2011/04/03/sigxroni-theologiki-kosmologia/”>
<b>Σύγχρονη Θεολογική Κοσμολογία.</b> <img  src=”https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/04/ftiaxnontas-ton-kosmo-m.jpg”></a>

 

Βάλτε το σε φόρουμ:

[b][url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/04/03/sigxroni-theologiki-kosmologia/]Σύγχρονη Θεολογική Κοσμολογία.[/url][/b]
[url=https://apeleytheros.wordpress.com/2011/04/03/sigxroni-theologiki-kosmologia/][img]https://apeleytheros.files.wordpress.com/2011/04/ftiaxnontas-ton-kosmo-m.jpg[/img][/url]

 

 

Έμπνευση/Μετάφραση από ένα καρτούν από εδώ Η αντιγραφή είναι ελεύθερη. © Apeleytheros, 2011

3 responses to “Σύγχρονη Θεολογική Κοσμολογία.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Καλησπέρα Φίλε Αντώνη, δεν ξέρω γιατί σταμάτησε το μεγάλο πείραμα Big Bang, ακόμη δεν το κατάλαβα…… περιμένω όπως όλη η ανθρωπότητα την εξέλιξη του πειράματος.
    Μήπως γνωρίζεις εάν είναι σε εξέλιξη και το πότε θα γίνει;
    Ο Κοσμικός γεωλογικός αιώνας, είναι η πρώτη περίοδος δημιουργίας τής γης,διήρκεσε από 5 ως 4,6 δισεκατομμύρια έτη πριν(δεν γνωρίζω κι πολύ…περίπου)
    Ο Κοσμικός, είναι η περίοδος δημιουργίας τού πλανητικού μας συστήματος.
    Στο διάστημα αυτό, το νέφος από το οποίο δημιουργήθηκε το Ηλιακό μας σύστημα, συμπυκνώθηκε σε πλανήτες και Ήλιο.
    Η γη ήταν ακόμα σε διάπυρη και ρευστή μορφή, χωρίς στερεό φλοιό.(«Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην. Η δε γη ην αόρατος και ακατασκεύαστος» – Γένεσις 1/α΄ 1,2).

  2. Πιθανότατα εννοείς στο CERN αυτό εξελίσσεται κανονικότατα. Έτσι και αλλιώς αποτελέσματα θα περιμένουμε σε βάθος δεκαετίας (μέχρι τότε θα έχουμε ενδείξεις). Πάντως εξελίσσεται κανονικά. (δεν είναι μία «δοκιμή» για να βρεθούν αυτά που ψάχνουμε με σιγουριά, θέλουμε πάρα πολλές δοκιμές)

    Η Γένεση, περιγράφει την κατασκευή του κόσμου όπως την φαντάζονταν οι συγγραφείς της. Για παράδειγμα, πρώτα φτιάχνει το φως και το σκοτάδι και μετά τον ήλιο και τα ουράνια σώματα που είναι οι πηγές του, άρα είναι ξεκάθαρο ότι δεν είχαν καμία «βοήθεια αφ υψηλού». Επιπλέον έχει και άλλα λάθη στη σειρά που φτιάχνεται ο κόσμος ενώ παραλείπει σημαντικά του κομμάτια (πχ Δεινόσαυροι)

  3. Καλησπέρα Φίλε Αντώνη,σ ευχαριστώ για την απάντηση σου,να εισαι πάντα καλά……
    ΜΑΚΗΣ.

Σχολιάστε

The Out Campaign: Scarlet Letter of Atheism
url,  tracking